Figa ♀

FIGA

mieszaniec, ur. ok 10/2017
Wygląd: czarna, gładkowłosa
Charakter: przyjazna, akceptuje inne psy i koty, lubi dzieci
Zdrowie: zdrowa, zaszczepiona, chipowana
Kontakt: 603076926 lub 519325176
Miejsce pobytu:Wrocław
Chociaż do złudzenia przypomina Labradora, na papierze rasowa nie jest, ale w jej żyłach płynie retriverowa krew! Figa to wulkan energii, czasem mamy wrażenie, że jest spokrewniona z jerzykiem i potrafi sypiać w locie – ona nie odpoczywa, zwyczajnie nie ma na to czasu 🙂 Musi biegać, skakać, bawić się, węszyć, rozrabiać. Każda przeszkoda na jej trasie jest elementem parkour’u – ominąć byłoby zbyt proste, znacznie łatwiej jest przeskoczyć lub przeczołgać się pod spodem. Życie to ciągła zabawa 🙂 W końcu Figa to jeszcze szczeniak, a w dodatku taki, który dzieciństwa nie wspomina dobrze. Figa trafiła pod opiekę Fundacji z interwencji skrajnie zagłodzona, zastraszona i nieufna. Gdy została obdarowana miłością, przyzwyczajona do codziennej porcji jedzenia i nauczona podstaw prawidłowego funkocjonowania rodziny – ujawniła swoje prawdziwe oblicze 😀
Ale ponad wszystko Figa kocha ludzi. Przytulać się, rozdawać buziaki, towarzyszyć w codziennych zadaniach. Uwielbia kontakt z dziećmi, jest bardzo delikatna i czuła gdy włącza tryb „opiekuńczy” 🙂 Figa będzie najszczęśliwsza gdy zostanie członkiem aktywnej rodziny, najlepiej takiej w której jest już jeden pies (albo i więcej). Nie ma nic przeciwko kotom.

Przy adopcji obowiązuje umowa adopcyjna oraz zobowiązanie do sterylizacji. Dobrze byłoby gdyby właściciel zapisał się z Figą na szkolenie które nie tylko nauczy Figę dobrych manier ale również stworzy i umocni więź