Psia Pierwsza Pomoc

PSIA PIERWSZA POMOC

Naszym najważniejszym edukacyjnym projektem który realizujemy od kilku miesięcy jest Akademia Węgielka.
Co to takiego?
Czy wiecie Państwo jak zrobić sztuczne oddychanie psu?
Ile zrobić wdechów? Czy w pyszczek, a może w nos? Ile uciśnięć?
JAK WYGLĄDAJĄ ZAJĘCIA

Zajęcia składają się w 75% z praktyki! Teoria to tylko krótki wstęp, natomiast później zabieramy się do pracy i uczymy się jak ratować naszych Braci Mniejszych. Nasz lekarz/pracownik pokaże Wam, jak krok po kroku zrobić sztuczne oddychanie i masaż serca u pupila. Posiadamy fantom, który imituje niektóre funkcje życiowe, a do tego każde dziecko może podejść i sprawdzić czego się nauczyło. W trakcie lekcji mówimy też o podstawach – jak zachować ostrożność i kiedy nie podchodzić do zwierzaka oraz jak w takiej sytuacji pomóc w sposób pośredni. Zapewniamy pełną sterylność fantoma podczas zajęć praktycznych i środki dezynfekujące.

TERMINY I MIEJSCE

Przeprowadzamy szkolenia organizowane dla konkretnych grup: klas szkolnych/przedszkolnych, grup firmowych, akademickich czy organizacji. Grupa może liczyć od 5 do 45 osób, w zależności od warunków szkoleniowych. Szkolenie może odbyć się w sali / szkole / zakładzie pracy / organizacji Klienta / przy odpowiednim nagłośnieniu również w plenerze. Organizujemy szkolenia na terenie całego kraju. Zadzwoń lub napisz i omów z nami szczegóły.

ZAPROŚ NAS

Masz grupę osób, która chciałaby się przeszkolić z zakresu udzielania Psiej Pierwszej Pomocy?
Zadzwoń, umów się, a ustalimy odpowiedni termin tylko dla Was.

Dominika
pr@fundacjawegielek.org